Tudatos szépségápolás, minimalista gondolatok

Sokáig nem tudatosan, hanem reklám alapján választottam termékeket, vagy csak azért, mert jó illatuk volt. A beauty blogger/vloggervilágben szinte nincs megállás, percenként jönnek az új terméktesztek, az ember lánya már azt sem tudja, hogy mit kenjen magára, annyi minden van a piacon. Amíg fiatalok vagyunk a bőrünk sok mindent túlél… éjszakázások, fesztiválok, egészségtelen diéták, szemfestékkel alvás, nehéz alapozók. Én is nagyon sok bűnt elkövettem a bőröm ellen fiatalabb koromban, de a harminchoz közeledve (jesszus!) lecsillapodtam, tudatosabban vásárolok és nagyjából kialakult a bőrápolási rutinom is. Ahogy az élet minden területén, a szépségápolásban is az egyszerűséget tartom szem elől. De hogyan jutottam el ide?

Összetevők és mások véleményei

Teljesen reflexből jön, hogy megfordítom a terméket és megnézem az INCI listát. Ha túl hosszú, akkor általában pakolom is vissza, ha viszont tetszik, amit látok, akkor közelebbről is megnézem, hogy mit fogok a bőrömre kenni. Van egy általános “nem listám”. Például próbálok a parabénmentességre törekedni, elsősorban azokat a termékeket választani, amelyek kíméletesek. Ezért is választom mostanában a LUSH, az Alverde vagy a Yamuna termékeit. Anya pedig sokat használja az Ilcsi natúrkozmetikumait, remélem családban marad ez a természetesség. Emellet megnézem mások véleményeit, átböngészem a Krémmániát és pár minimalista blogger ajánlását is.

Bevált termékek és a nem halmozás művészete

Ha akciós a kedvenc termékem, akkor is csak egyet veszek belőle. Nem tárazok be, mert már történt olyan, hogy a kedvenc BB krémemtől egyszerűen besokkaltam vagy a nyárra használt arckrém az őszi szélben nem nyújtotta a várt hatást. Én tipikusan az a lány vagyok, aki visszatér a kedvencekhez. Ilyenkor képzeletben mindig meglapogatom a vállam, mert tudatos nőnek érzem magam.

Smink

Bár ha emberek közé megyek, én mindig teszek fel sminket, de a kevesebb több elvet követem. Például több éve nem használtam alapozót, hanem lecseréltem őket a könnyedebb BB krémekre. Ha hazaérek, az első az, hogy alaposan lemosom az arcbőröm, ha pedig hétvégén otthon vagyok, nyilván hagyom levegőzni a bőröm, nem teszek fel semmit, csakis arckrémet.

Az ár és a minőség

Ez azért nehéz, mert nem lehet általánosítani. Lehet egy high-end termék tele mindenféle veszélyes kemikáliával és vehetünk egy olcsó natúrszappant a helyi vásáron, ami szuperül beválik. Itt az a fontos, hogy Neked és a bőrödnek mi jó. Hosszú ideig például egyáltalán nem tudatosult bennem, hogy ezek a krémek bekerülnek a szervezetembe. Magadra kensz egy testápolót, egy kézkrémet, ami beszívódik a bőrödbe. Így ne legyen mindegy, hogy mi kerül be!

Itt gyorsan hozzá is teszem, hogy nem csak natúrkozmetikumokat használok, de próbálok törekedni arra, hogy egyre kevesebb összetevővel terheljem a bőröm és a szervezetem. Elindultam az úton.

Ti mennyire válogatjátok meg a bőrápolási termékeiteket? Mit jelent számotokra a minimalista bőrápolás?

Kapcsolódó bejegyzések

L´ Occitane Mandulás Tusolóolaj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük