Így horgolok én

Amikor szülési szabadságon voltam, akkor próbáltam úgy tekinteni arra az időszakra, hogy most akkor az a munkám teljes állásban, hogy anya legyek. És akkor arra gondoltam, hogy ha már ez így van, akkor miért ne próbálnék, tanulnék meg minden olyan dolgot, amelyek szerintem ‘anyásak’. Amellett, hogy elláttam a babámat, minden nap főztem, pelenkát mostam, rendszereztem a lakást, zöldséget termesztettem, megtanultam élesztős tésztával dolgozni, sütni, befoltoztam a zoknikat és megtanultam kötni is. Babát a hordozóban altattam, közben pedig a lakásban járkáltam fel-alá két darab kötőtűvel a kezemben és egy hatalmas köteg fonállal.

Megtanultam kötni. Mert az olyan anyás. Alkotni akartam a családnak. Készítettem sapkákat, sálakat, amelyeket még most is hordunk. 

Aztán visszatértem dolgozni, kevesebb időm volt úgy általában mindenre, kicsit leparkoltam az alkotást. Nem hagytam teljesen abba, de kevesebb időt töltöttem az ilyen dolgokkal. Márciusban szülinapomra otthonról érkezett egy csomag. Telis-tele fonállal, horgolótűvel és kézimunka magazinokkal. Esténként videókat néztem, hogy megtanuljam az alapokat és végül sikerült feltornászni a horgoló tudásomat arra a szintre, hogy elkezdhessem horgolni az első amigurumi babát. Nem tökéletesre, de sikerült alkotnom egy piros ruhás babát, amelyet nagy szeretettel fogadott Nora. Mindez a kijárási tilalom alatt született. 5-6-7 hete (ki számolja már?) kijárási tilalom van Angliában, ami azt jelenti, hogy napi egyszer hagyhatjuk el a lakást és a háztartáson kívül élőkkel nem találkozhatunk senkivel sem. Talán ennyi idő után megszoktuk ezt az új helyzetet, bár a napi egyszeri kimozdulást nehezen bírjuk. 

Na de, visszatérve a horgolásra. Mivel nem tudunk hétvégi, esti programokat szervezni, így maradt ez a pár óra arra, hogy alkossak. Amíg Nora alszik, este lefekvés után, hajnalban vagy amíg apa fürdeti őt. Apró, lopott percek, amelyeket alkotásra szánok a háztartás után (mert amúgy folyamatosan takarítok, ha van időm).

Instagramon megszavaztátok, hogy szívesen látnátok horgolós videókat. Az első dolog, ami eszembe jutott, hogy jó lenne olyan videókat készíteni, amelyen lehet látni, hogy mi is történik, mert a legtöbb online videó homályos, sötét és nagyjából sem látom, hogy mit akar az alkotó mutatni. Meg aztán ha valaki tud horgolni, akkor elég gyorsan is dolgozik. Tehát készítettem 3 kezdő videót, amelyben megmutatom az alapokat. Nekem nehéz tervek alapján alkotni, inkább kigondolok valamit és készítem, ahogy jónak látom. De szerintem az alapok azért fontosak, mert onnan tudunk építkezni. Ezeket a videókat a blog youtube csatornáján nézhetitek meg.

A következő videókban kicsit személyesebben ülök le és mutatom meg egy-egy darab készítését. Inkább tippeket, mint szigorú mintákat szeretnék megosztani, mert szerintem ez is egy fajta művészet és nem akarok én senkit sem korlátok közé szorítani. 🙂 Leülős, beszélgetős, horgolós videókat szeretnék készíteni (ehhez képest az alapos videó kicsit rideg lett, de azért remélem hasznosnak találjátok őket).

Ha gondoljátok, írjátok meg a kérdéseiteket, hogy mit szeretnétek látni, szívesen fogadom az észrevételeket, kommenteket. És hogy egyáltalán hasznosak-e ezek a videók?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük