Gondolatok a csomagolásmentes samponokról

“Ha a jövő régészei a 20-21. század maradványát vizsgálják majd, mit találnak? Egy műanyagból készült bolygón élünk.”

Lush Hungary

Belegondoltál már abba, hogy naponta vagy évente mennyi csomagolást hagyunk magunk mögött? A reggeli instant kávé, a müzli vagy a reggeli szelet, a papír kávéspohár, a szendvics csomagolása, a csokispapír, a zöldséges és gyümölcsök zacskók, az ásványvizes palackok. Szinte természetesnek vesszük, hogy minden be van csomagolva először egy kisebb tasakba, majd egy nagyobb műanyag csomagolásba. A konyhai kuka szinte naponta megtelik, ellepi az életünket ez a teljesen felesleges szemét.  

A kozmetikumok csomagolásairól pedig még említést sem tettem..

Az egyik oldalon ott van a klasszikus tégelyes, csomagolásos, csili-vili termékek tárháza, amely szinte elönt minket, ahogy belépünk egy-egy drogériába. A másik oldalon viszont kezdenek elterjedni a minimalista kozmetikumok, amelyeket én mindig is szívesebben használtam. A Lush-nál ugyan már régóta találhatunk csupasz, azaz csomagolásmentes termékeket (gondoljunk csak a fürdőbombákra, illetve szappanokra), viszont az elmúlt időben egyre több és színesebb ‘meztelen’ termék jelent meg a polcokon, mindannyiunk nagy örömére. Ezek közül a szilárd samponok keltették fel leginkább az érdeklődésemet.

Szilárd sampon? Hogy működik ez? Vajon habzik-e rendesen? Ki fogja szárítani a hajam? Hány használatra lenne ez elég? 

Az elején kicsit cinikus voltam. Az eladóval sokáig beszélgettem (imádom, hogy mindig nyitottak a kérdésekre), aki elmondta, hogy egy koncentrált, víz nélküli formula alapján készül termékről van szó. A szilárd samponok elvileg 80 hajmosásig elegendőek (ami 3 tubusos sampon életidejével ér fel), ami után végülis úgy döntöttem, hogy itt az ideje feladnom a kételyeimet, így egy csodaszép argánolajos szilárd sampon jött velem haza aznap. Vettem mellé egy tégelyt is, hiszen úgy gondoltam, hogy ha ez beválik, akkor végre véget vetek a tubusos megoldásoknak.

Este ki is próbáltam, hiszen nagyon kiváncsi voltam. A használata egyszerűbb, mint gondoltam. Kiveszem a tégelyből, vizet engedtek rá, kicsit masszírozom a kezemben, majd igazán a hajamon kezdem el habosítani. És hogy habzik-e? Nagyon is! Szárít, mint egy szappan? Dehogy, hiszen ez nem egy szappan! A benne található argán- és rózsaolaj nagyon hidratálja és puhává teszi a hajat és az illata szintén mesés. Tetszik, hogy kicsi, praktikus, környezetbarát és hogy sokkal tovább bírja, mint egy átlagos tubusos sampon.

Engem igazán meggyőzött, azt hiszem, hogy a meztelen kollekció többi tagját is kipróbálom majd a jövőben. Nektek tetszik az ötlet és a kivitelezés?

Kapcsolódó oldalak

Lush Hungary

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük