Új célok 2017-ben

Tavaly valami nagyon szuper dolog indult el ezen az oldalon, végre rendszeresebbé váltak a bejegyzések, a személyesebb posztok, egyre több visszajelzést kaptam az olvasóktól is, sőt barátokra leltem a blogolás által. Szeretném ezt a lendületet megtartani és még többet írni és adni ebben az évben.

Serényen tervezgetem az átalakulást, az új rovatokat és a megjelenést is. Lassan, de biztosan haladok, bár a blogon nem sok minden tűnt még fel.. de valami alakulóban van. 🙂

Mielőtt bármi is történik, szerettem volna egy felvezető posztot írni, megmutatni a terveimet és kikérni a véleményeteket. Ha tetszik azért, ha meg nem, akkor meg azért írjatok, legalább rájövök, hogy jó vagy rossz irányba haladok

Ami újdonság lesz:

MINIMALIZMUS, mint életmód

Bár sosem voltam gyűjtögető és vásárlásmániás, a költözés teljesen megváltoztatta az életszemléletemet. Amikor évek után végre megszabadultunk a tárgyaink körülbelül 70%-ától, mintha egy új élet kezdődött volna. Fellélegeztünk. 🙂 Miután beköltöztünk az új lakásba, el is döntöttük, hogy ez így is marad, nem halmozunk feleslegesen semmit sem. Szeretnék írni a minimalizmusról, megmutatni, hogy mennyivel egyszerűbb is lehet az élet..természetesen személyes példákon keresztül. Az alábbi témákat választottam kezdésnek, remélem elnyeri majd a tetszéseteket.

  • Minimalista börápolás

Mit jelent a minimalizmus a bőrápolásban? Egyszerűen megfogalmazva azt, hogy használjuk azokat a termékeket, amelyek beváltak és törekedjünk arra, hogy minél kevesebb kemikáliát rakjunk magunkra.  Tegye fel a kezét, akinek van otthon legalább egy lejárt szavatosságú szempillaspirálja vagy egy beszáradt körömlakkja! Vagy egyáltalán.. ki használja el teljesen az ajakbalzsamokat? Gondolom minden táskában és kabátzsebben van legalább egy. 🙂 Ki érzi a beauty bloggerek videóit nézve, hogy még több sminket kell vásárolnia? Ezeknek a videóknak a nézegetése során az is felmerül bennem, hogy egy fiatal lánynak miért kell 30 különböző terméket használnia egy nappali sminkhez?  (A másik kérdés pedig, hogy vajon valaki tényleg leül a terméklista alapján a monitor elé egy kis tükörrel a kezében, hogy mondjuk egy rózsás-barackos sminket varázsoljon magának a videó alapján?). A lista, a termékek, amiket ezek a bloggerek felhalmoznak egyszerűen csak TÚL SOK. Nincs szükségünk rá, ahogyan a bőrünknek sem. Ebben a posztsorozatban olyan termékeket szeretnék megmutatni, amelyek nekem beváltak, amelyek kevesebb összetevőt tartalmaznak és amelyektől természetesnek és magabiztosnak érzem magam.

  • Minimalista lakberendezés

Az emberek nagy része rengeteg tárgy között él. Olyan sok otthon van tele szekrényekkel, polcokkal, ahol olyan dolgokat tárolnak, amikre amúgy az égvilágon semmi szükség sincsen. A mi nappalinkban van (lesz, mert az épp érkezik) egy kanapé, egy TV, egy tükör és egy könyvespolc. A könyvespolcon olyan könyvek vannak, amelyeket legalább egyszer elolvastunk és amiket szeretünk. A konyhában a főzéshez van négy fazék, egy kicsi, egy közepes és két nagy. Ennél többet úgysem tudunk a főzőlapra tenni egyszerre. Ami kell, az kell, a többi csak helyet foglal. És nehezíti a lelkünket.

  • Minimalista ruhatár

Nincs túl sok ruhám, de azokat mind szeretem. Ha valamit nem hordok több hónapig, akkor azt továbbadom segélyszervezeteknek vagy a barátoknak, nem halmozom fölöslegesen, ha nem kell. Van egy pár fekete futócipőm kintre meg egy másik, amit az edzőteremben használok (meg akkor, ha a másik pár éppen mosásban van). Nem is kell ennél több.

KÖNYVESPOLC

Szeretek olvasni, imádom a könyvesboltokat, a csodaszép borítókat. A tervem az, hogy a könyvespolcomon végighaladva megmutassam a kedvenc könyvimet havonta legalább egyszer és megmutatni olyan történeteket, amelyek megérintettek, amelyek boldoggá tettek vagy amelyek motiváltak.

VIDEÓK

Nagyon sok blogger váltott a videózásra az elmúlt években, a youtube a virágkorán éli, szinte alig nézünk TV-t. Olyan sokszor szerettem volna én is leülni és mesélni Nektek. Nem érzem, hogy teljesen készen vagyok erre a lépésre, viszont a napokban azon kaptam magam, hogy kamerákat nézegetek. Az egyik kedvenc kifogásom az időhiány, hiszen a videók szerkesztése rengeteg időt vesz igénybe, ami most még nem biztos, hogy beleférne az életembe. De mindenképpen ízlelgetem a dolgot, ki tudja, mit hoz a jövő. 😉 Ti szívesen látnátok videókat?

És ami marad:

FITTNAPLÓ

Nincsen Enikő sport és futás nélkül.. ezért természetesen a Fittnaplós részek folytatódnak. Szeretnék még több embert motiválni, még több személyes történetet írni ebben a témában és egy sportos közösséget kialakítani a jövőben.

MUNKA

Tavaly kezdtem először megmutatni a szakmámat, ami után nagyon sok visszajelzést kaptam. A Hogyan lettem Molekuláris biológus-posztsorozat még nem ért a végéhez, nagyon sok mondanivalóm van és természetesen válaszok a sok-sok kedves kérdésre Tőletek. 🙂

Hú, kicsit hosszúra sikeredett a mondanivalóm, de remélem tetszenek az ötleteim. Most pedig Ti jöttök! Írjatátok meg a véleményeteket, kérdéseiteket, szívesen fogadok minden hosszászólást. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük