Őszi arcápolási rutin

Angliában két évszak van. Az egyik a majdnem meleg nyár 20-25 fokkal, viszonylag hosszú nappalokkal és kevés esővel. Egy múló ábránd, egy pillanatnyi boldogság. Pont mire megszereted, addigra köddé válik. Komor, csontig hatoló hideggé, egy esős valamivé, ahol valahogy nem találod a helyed. Szeptembertől áprilisig kitart. Sunyi módon fürkészi be magát a mindennapokba, egyszer pedig csak azt veszed észre, hogy mindig fázol. Megérkezett a hideg és már eszedbe sem jut pulóver és esőkabát nélkül kimozdulni a házból. Már nem elég a nyári krémek könnyedsége sem. Forró teát készítesz esténként, a bőrödet pedig próbálod óvni az időjárásnak megfelelően, nehogy az is átvegye a mindennapok fakóságát.

Arcápolási rutin őszi napokra következik

Nem szoktam sok mindennel terhelni a bőröm, de az esti arclemosást és hidratálást sosem hagyom ki. 28 évesen kialakult a rutinom, végre megtaláltam azokat a termékeket, amelyeket szeret a bőröm. Most bemutatok 4 olyan terméket, amelyekhez mindig visszatérek.

The Body Shop Aloe habzó arclemosó

Este az első lépésként mindig lemosom a sminket. Mivel hétköznap nem sok minden van rajtam, ezért nem szoktam törlőkendővel bíbelődni, csak jól átmosom az arcom egy habzó arclemosó segítségével. Az aloés terméket azért szeretem, mert nem szárítja a bőröm ebben a cidriben sem, tisztának és üdének érzem magam mindenféle száraz húzódás nélkül.

LUSH Let the good times roll bőrradír

Erről a termékről már nagyon sok szép és jó dolgot írtam egy előző posztomban. Az első tégely kifogyása után rájöttem, hogy nagyon hiányzik ez a finom csodaszer az életemből, ezért célirányosan mentem be az üzletbe és nagyon örültem, hogy az aznapi utolsó tégelyre ráleltem. Heti 2-3 alkalommal használom, elképesztő puhává és finom illatúvá varázsolja a bőröm. Mindig alig várom azokat a napokat, amikor végre arcradírozhatok. Azt hiszem, hogy ez sokat elárul.

The Body Shop Vitamin E éjszakai arckrém

Ősszel egyáltalán nem használom a nappali verzióját, hiszen a bőröm igényli az extra hidratációt. Emlékszem, amikor az első tégellyel kaptam ebből a krémből, akkor még Debrecenben laktam. Úgy éreztem magam, mint egy királynő az esti rutinjaim alkalmával. Persze mindig csak egy aprócskát mertem használni belőle, mert ki tudja, hogy mikor lesz megint alkalmam venni vagy kapni egy másik tégellyel. Azóta próbálgattam más arckrémet is, de semmi sem vált be igazán, ezért visszatértem a bevált Vitamin E kollekcióhoz. Milyen izgatott voltam, amikor meghoztam ezt a döntést, úgy egy éve! Hogy akkor én most több évnyi kísérletezgetés után megtaláltam Az arckrémem és végre kipipálhatom ezt a “mivel kell rendelkezned 30 éves korodra” listáról – egy jól bevált éjszakai és nappali krémmel! Most úgy érzem, hogy nem cserélném le semmiért.

The Body Shop arclemosó 

Ezt a terméket reggelente szoktam használni, mert sokkal finomabb és kíméletesebb, mint egy habzó lemosó. Tökéletes kiegészítője az arckrémemnek, nagyon szeretem mind az illatát és a hatását is.

Végre úgy érzem, hogy idén az én bőröm is készen áll a szeles, esős időjárásra. 

Nektek van bevált arcápolási rutinotok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük