L’Occitane Mandulás Tusolóolaj

A Minimalista Bőrápolás első bemutatkozója a L’Occitane mandulás tusolóolaja, amit kisebb kiszerelésben először tavaly kaptam, aztán miután elfogyott, beszereztem a nagytestvérét is karácsonyra, hiszen nagyon megszerettem.

Végtelen számú tusfürdőt használtam el életem során, mindig más terméket vettem, amiket igazából sosem kedveltem igazán, hiszen minden, ami habzik, kiszárítja az érzékeny bőrömet, ami után nem győztem testápolózni. A tusfürdők és a tusolóolajak nagy része szulfátot (SLS) tartalmaz, amely egy agresszív habképző és tisztító anyag. Szulfátmentes tusfürdőt tehát lehetetlen találni, hiszen ettől habzanak, de a francia márka megalkotta ezt a szuper tusolóolajat, amely a szulfátok egy gyengédebb verziójat tartalmazza kisebb mennyiségben és amely a tusolást egy újabb szintre emeli.

A L’Occitane Mandulás Tusolóolaj ugyanis nem tartalmaz alkoholt, BHA-t, BHT-t, EDTA-t, formolt vagy formaldehidet, ásványi olajokat (olajmentes), parabéneket, phenoxy-ethanolt, ftalátokat, szilikont, SLES-t és szintetikus színezőket. Viszont tartalmaz szőlőmagolajat, napraforgóolajat és édes mandulaolajat.    

250 és 500 ml-es verzióban kapható, az ára viszont elég drága egy átlagos tusfürdőhöz képest (500ml – 15-19 font), de igazából MINDEN cseppje megéri ennek az olajnak.

Nyilván ennyi pénzért az ember nem locsolja magára, vigyáz a mennyiséggel, amiből egyébént egy nagyon pici is elegendő, így tényleg sokáig tart. Decemberben szereztem be az 500 ml-es kiszerelést és azóta a fele fogyott el, szóval átlagosan 6-8 hónapig kitart, tehát havonta 2-3 fontra jön ki a költségvetés. Emellett nem kell újravenni az egész terméket, hiszen a  L’Occitane környezetbarát “Eco-Refill” újratöltőket használ, tehát a következő adagot jóval olcsóbban szerezhetjük be. 

Arról nem is beszélve, hogy ezzel a termékkel nincs szükségem egyéb testápoló termékre (ha, máris spóroltam rajta), hiszen tökéletesen hidratálja a bőröm. Különleges formula, csak nagyon minimálisan habzik, de mégis nagyon kellemes és könnyű használni, rögtön lágy és puha bőrt eredményez. Az illata pedig mennyei, mandulás-marcipános, utána a fürdőszoba is nagyon sokáig finom, édeskés illatú.

Ez a termék tényleg megváltoztatta a tusolásról alkotott véleményemet, nincs többé száraz, viszkető, vöröses bőr, nincs szükségem utólag testápolóval kenegetnem magam és várni, hogy beszívódjon. Meguntam, hogy havonta tusfürdőt váltogassak, meguntam, hogy testápolókat halmozzak fel a lakás minden területén és nagyon hálás vagyok, hogy rátaláltam erre a mindent-egyben-termékre. Ez az olajfürdő egy igazi kincs, gyengéd összetevőket tartalmaz, amelyek tényleg megadják a bőrömnek azt, amire szüksége van. Nincs is szükségem másra, a tusolás és a testápolás ezzel az egy termékkel le is van tudva.

 A képen a kisebb, 75 ml-es verziót fotóztam le, viszont a L’Occitane oldalán megnézhetitek nagyban is ITT.

Ti próbáltátok már ezt vagy bármelyik más L’Occitane terméket?

Kapcsolódó bejegyzések

Tudatos szépségápolás, minimalista gondolatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük