Minimalista Otthon Kihívás 1.

Amikor két éve beköltöztünk az új otthonunkba, szinte alig volt pár dolog, amit magunkkal hoztunk az előző lakásból. Erről már írtam a Hogyan lettem Minimalista című posztban is, de a lényeg, hogy a dolgaink hatalmas részétől megváltunk, hogy egy letisztultabb, egyszerűbb életet kezdjünk. Ahogy teltek a hónapok és évek (immáron két éve itt lakunk!), illetve ahogy megszületett a kislányunk, egyre több dolog kezdett el felhalmozódni a mi otthonunkban is. Nem gondolom, hogy túlzásba estünk, még mindig próbálom a minimalista irányt követni, rendszeresen átnézem a dolgainkat, rendszerezem a kapszulagardróbunkat és nem veszek fölöslegesen semmit. Ez a Másik Felemre annyira nem igaz, de néha észérvekkel meg lehet győzni őt is arról, hogy miért nincs szükségünk még egy készlet bögrére vagy egy új elektronikai kütyüre, amit úgysem fogunk használni. 

Szóval egyik nap, ahogy keresgettem a fazekak között, elkezdett frusztrálni, hogy ennyi minden van és hogy alig férnek az igazán fontos dolgok a konyhában. Így hát kitaláltam magamnak egy kihívást. Karácsonyig minden héten átrendszerezem a lakás különböző pontjait és megválok azoktól a dolgoktól, amelyekre tényleg semmi szükségünk sincsen. Ezeket az átalakulásokat vlogok formájában tervezem megosztani, úgyhogy ha eddig nem iratkoztatok fel a csatornára, ITT megtehetitek.

Szerencsére pont egy adománybolt mellett lakunk, így a jó állapotban lévő tárgyaink nem a kukában végzik, hanem remélhetőleg egy olyan háztatásban, ahol nagyobb szükségük van rájuk.

A KONYHA

Készítettem pár képet az első tervekről. Legjobban a konyha állapota frusztrál. Ne dőljetek be a látszólagos rendnek, ezek a szekrények bizony kisebb káoszt rejtenek magukban (hol nagyobbat, hol kisebbet). A minimalista otthon kihívás első pontja tehát a konyha különböző részei lesznek. Mivel egy két hónapos babát látok el, ezért valószínűleg egy nap csak egy-egy rekeszt tudok elrendezni… de a hurcikendőben lehet, hogy Nora is a segítségemre lesz.

A FÜRDŐSZOBA

A fürdő állapota nem olyan zavaró, de például a sminkes dolgaim nagy részét nem használom (valószínűleg le is jártak), tehát mindenképpen egy nagyon szortírozásra szorul ez a rekesz. A felakasztott vászontáska pedig a még ki nem bontott termékeket rejti magában (ajándékba kapott vagy éppen akciósan vásárolt darabok), viszont mi egyre kevesebb és egyre naturálisabb termékeket használunk, így a fele ezeknek szintén nem valószínű, hogy ebben a háztatásban felhasználódik még ebben az életben (esetleg nyeremény formájában a blogon elajándékozom őket?).

A kisebb gondokat okozó lakásrészek

A NAPPALI

Talán ez a szoba legrendezettebb része, viszont a könyvespolc átrendezésre szorul, illetve nem árt a DVD-ket is átnézni.

A RUHÁSSZEKRÉNY

Negyed évente szelektálok és rendezek évszaknak megfelelően, így a szekrényünk rendezett. Nem vásárolunk fölöslegesen ruhákat sem, így ketten egy szekrényben elférünk. Nora ruhái és dolgai szintén nem sok helyet foglalnak el, ezt kéthetente átrendezem a növekedésének megfelelően. Pár ruhát már elajándékoztunk, viszont a legtöbbet megtartottuk (főleg a magyar termékeket) emlékbe, illetve egy lehetséges második babának a családban (nem feltétlenül a miénknek :D)

A HÁLÓSZOBA

Nagyjából letisztult és rendezett, az egyetlen dolog, ami szortírozásra szorul, az az éjjeliszekrényünk. 

MONIKA SZÉGYENSZEKRÉNYE

Nekünk is van, bár nem túl nagy, viszont itt először megoldást kell találni egy polcrendszerre, mielőtt hozzányúlnék bármihez is. Ezt a részt így nem fogom tudni egyedül megoldani. 

Az első videó forgatása tehát nemsokára elindul, remélem csatlakoztok hozzám és hátha motivál Titeket is egy nagyobb szortírozásra és pakolásra a Minimalista Otthon Kihívás.

Kapcsolódó cikkek

Minimalista otthon projekt

Kapcsolódó videók

Youtube

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük